Dátum: 2012.02.18. 16:08

Azok, akik feltelepítették a Messages alkalmazást és arra számítottak, hogy innentől minden flottul szinkronban fog majd menni Mac és iOS eszköz között bizony meglepődhettek egynémely esetben.

Az Apple is észrevette, hogy a felhasználókat is oktatni kell arra, mikor és hogyan működik a Messages úgy, ahogy az emberek azt várják, mert a beta szoftver megjelenése után kisvártatva már egy help article-t is írtak arról, hogyan kell felkonfigurálni az új programot.

A folyamat lényege az, hogy mind a Mac-en levő Messages alkalmazásban, mind pedig az iOS eszközeinken ugyanazt az Apple ID-t kell megadnunk, illetve, ha nem lenne beállítva, meggyőződni arról, hogy az Apple ID az aktív. A Messages indításakor rákérdez erre, azzal nincsen gond, valahogy így kell kinéznie:

iPhone-on (és iPad-en) három lépéses a folyamat: a "Beállítások - Üzenetek - Fogadás itt:" részen kell hozzárendelnünk az Apple ID-nket az eszközhöz (ha nem lenne ott), utána kitölteni az "Ön itt érhető el üzenetküldéshez:" pontban az "Email" részt, végül a "Hívó ID"-t is át lehet kattintani az Apple ID-re.

Ez után Mac Messagesben ha iMessage képes mobiltelefonszámra is küldünk üzenetet, szinkronban marad a desktop gépen és a mobil eszközön egyaránt.